Nieuws

door Yvonne

FINALE ALRAKO KFPS KAMPIOENSCHAP DRESSUUR 23 september 2017

Het was zaterdag 23 september een mooie dag voor het Alrako KFPS dressuurkampioenschap voor Friese paarden. Toen de zon ’s morgens door de mist heen brak, werd het snel warmer. Het weer was prachtig, de ruiters en amazones waren enthousiast en het publiek had er zin in. Een goed recept voor een geslaagde finaledag.

Lees meer...

door Yvonne

Startlijst

Startlijst 

Van een aantal deelnemers hebben we nog geen (kopie)  Stamboekspapier ontvangen! Graag mailen naar Wedstrijd@dressuurkampioenschapfrieschpaard.nl. Of op de wedstrijd tonen bij het Secretariaat. Geen Stamboekspapier dan kan er niet worden gestart!!!  

Lees meer...

door Yvonne

DOE MEE AAN ONZE LOTERIJ EN WIN FANTASTISCHE PRIJZEN!

Dit jaar organiseren we een loterij met mooie prijzen. Iedere bezoeker ontvangt een gratis lot bij het programmaboekje (prijs programmaboekje € 4,00), losse loten kosten slechts € 1,00 p.st.

Wat valt er te winnen?

HOOFDPRIJS:

2 passe-partout toegangskaarten voor Faderpaard 2018 t.w.v. € 224,00

Lees meer...

door Yvonne

Winnares Fryso Zadel

ALRAKO KFPS KAMPIOENSCHAP DRESSUUR

Liefhebbers van dressuursport en Friese paarden kunnen zaterdag 23 september in hun agenda noteren. Dan zal de finale van de Alrako KFPS kampioenschap dressuur plaatsvinden op het prachtige terrein van Paardensportcentrum Gert van den Hoorn in Kootwijk. De afgelopen zomer zijn er in het hele land selectiewedstrijden gehouden, georganiseerd door de KFPS fokverenigingen. De beste combinaties komen 23 september aan de start van de 16e editie van het dressuurkampioenschap voor Friese paarden. De subtop kampioenschappen waren vorig jaar een groot succes, er namen maar liefst 26 combinaties aan deel. Ook dit keer zullen er kampioenschappen zijn voor de hoogste dressuurklassen. Het belooft een fantastische dag te worden!

 

Lees meer...

door Yvonne

Allemaal naar Kootwijk op 23 september a.s.! Voor het Alrako Dressuur Kampioenschap Friesch Paard!

ALRAKO KFPS Kampioenschap van B tot en met Grand Prix!

Bij de ruiters loopt de spanning op. De laatste selectiewedstrijd van Fokvereniging It Fryske Hynder is 27 augustus in Koudum. Bent u ook benieuwd hoe onze ruiters er voorstaan? Kijk dan even op onze website.

 

Lees meer...

door Yvonne

Uitslagen selectiewedstrijd Drachten

Door dat de selectie wedstrijd van zondag 30 juli niet is doorgegaan komen de uitslagen pas na de inhaalwedstijd op de site. De inhaal wedstijd van Drachten is op maandag 7 augustus a.s.

Lees meer...

door Yvonne

DOE MEE: ALRAKO KFPS KAMPIOENSCHAP DRESSUUR GAAT VAN START!

Het buitenseizoen is begonnen. Fokvereniging Het Friesch Paard Limburg gaat van start met de eerste selectiewedstrijd op 30 april in Sevenum. Nieuw zijn de wedstrijden in Vorden (24 juni en 20 augustus) georganiseerd door fokvereniging Het Friesche Paard Twente Achterhoek. Alle ruiters met een KNHS startkaart en een KFPS geregistreerd Fries paard kunnen meedoen aan de landelijke dressuurcompetitie. De finale is 23 september in Kootwijk.

Lees meer...

door Yvonne

ALRAKO KFPS KAMPIOENSCHAP DRESSUUR 24 september 2016

Melanie Mouthaan met Wilke-C van de Wijdewormer allereerste KFPS kampioen Zware tour.

 

Voor het eerst in de geschiedenis van het KFPS is er een kampioenschap voor Friese paarden in de hogere dressuur. Melanie Mouthaan met haar 17 jarige hengst, de Fabezoon Wilke- C van de Wijdewormer  scoorde 62,93 procent in de Grand Prix en werd hiermee onze allereerste kampioen in de zware tour. Het ALRAKO KFPS kampioenschap werd onder stralende weersomstandigheden voor de vijftiende keer verreden in Kootwijk en dat was aanleiding voor een feestje. De organisatie en het KFPS zijn  overeengekomen om dit jaar voor het eerst een kampioenschap voor de Subtop te organiseren.

Lees meer...

door Yvonne

LET OP FINALISTEN!!!!

 
 
Geachte finalist(e),
 
Daar de KNHS de privacy regelgeving heeft aangescherpt hebben wij niet meer toegang tot de email en huis-adressen van finalisten. Het is daarom niet mogelijk om de finalisten een persoonlijke uitnodiging te sturen. Daarom hopen wij via deze weg iedereen te kunnen benaderen.
In onderstaande tekst staan gegevens die je nog hebt voor/ tijdens de finale. Lees het onderstaande goed door om misverstanden te voorkomen.
 

 

Lees meer...

door Yvonne

ALRAKO NIEUWE HOOFDSPONSOR KFPS KAMPIOENSCHAP DRESSUUR

ALRAKO NIEUWE HOOFDSPONSOR KFPS KAMPIOENSCHAP DRESSUUR

ALRAKO BV uit het Friese Kootstertille is de nieuwe hoofdsponsor van de KFPS outdoor competitie georganiseerd door de fokverenigingen. De Grasdijk is bijna twee jaar de hoofdsponsor geweest. Vanaf nu heeft de landelijke competitie een nieuwe naam: ALRAKO KFPS Kampioenschap Dressuur. ALRAKO BV is leverancier van kunststof en aluminium ramen, deuren en kozijnen en zij doen tevens het installatiewerk.

Lees meer...

door Yvonne

Info kampioenschapreglement B t/m ZZL

INFORMATIE voor alle deelnemers aan de outdoor competitie: De Grasdijk KFPS Kampioenschap Dressuur 2016.

 

Let op: Op deze website stond tegenstrijdige berichtgeving wat betreft het toepassen van het kampioenschapsreglement Hippiade van de KNHS in Kootwijk (klasse B tot en met ZZ-Licht). De bedoeling was dat het dit jaar (2016) zou ingaan maar helaas stonden de oude reglementen nog vermeld op onze site terwijl de selectiewedstrijden al waren begonnen. Daarom is besloten om het toepassen van het kampioenschapsreglement Hippiade van de KNHS door te schuiven naar 2017

Lees meer...

door Yvonne

Reversspeld NU verkrijgbaar

Omdat we dit jaar ons 3e lustrum hebben is er een Speciale Reversspeld gemaakt voor ons Kampioenschap. 

Lees meer...

door Yvonne

De Grasdijk Kampioenschap Dressuur Friese Paarden 2016

DOE MEE:
DE GRASDIJK KFPS KAMPIOENSCHAP DRESSUUR GAAT VAN START!

Het buitenseizoen is begonnen. Alle ruiters met een KNHS startkaart en een KFPS geregistreerd Fries paard kunnen meedoen aan de landelijke dressuurcompetitie. De finale is 24 september in Kootwijk.

Lees meer...

door Yvonne

Info over Kampioenschapreglement 2016

DE GRASDIJK KFPS KAMPIOENSCHAP DRESSUUR 2016
 

INFORMATIE voor alle deelnemers aan de outdoor competitie: De Grasdijk KFPS Kampioenschap Dressuur 2016.

 

Let op: Op deze website stond tegenstrijdige berichtgeving wat betreft het toepassen van het kampioenschapsreglement Hippiade van de KNHS in Kootwijk (klasse B tot en met ZZ-Licht). De bedoeling was dat het dit jaar (2016) zou ingaan maar helaas stonden de oude reglementen nog vermeld op onze site terwijl de selectiewedstrijden al waren begonnen. Daarom is besloten om het toepassen van het kampioenschapsreglement Hippiade van de KNHS door te schuiven naar 2017.

Lees meer...

door Yvonne

DE GRASDIJK KFPS KAMPIOENSCHAP DRESSUUR 2015

In de ZZ-licht was het Joyce Haaijer-van der Meulen die na een spannende kür finale het kampioenslint kreeg met de door de familie Haaijer zelf gefokte stermerrie Tialda H. (v. Jasper 366) “Hier voel ik mij echt kampioen!” straalde de amazone na afloop...

Lees meer...

door Yvonne

Kampioenen "De Grasdijk KFPS"2015

Finale uitslag 19 september 2015 Kootwijk: “DE GRASDIJK KFPS KAMPIOENSCHAP DRESSUUR”

 

Klasse B:

Kampioen             Demi van Nuys met Goedele van de Demro Stables, v. Pier 448, 67,00%

2. Alicia Johanna Fopma met Tsjerkje fan de Lege Geaen, v. Tsjerk 328, 64,89%

3. Anna Griet Pompstra met Imke W.D, v. Brandus 345, 64,44%

 

Klasse L1:

Kampioen             Puck Wilmink met Jildau Wytske fan de Brinkhof, v. Norbert 444, 68,33%

2. Miranda Venema- Niemarkt met Klasse van de Terpen, v. Tjalbert 460, 65,67%

3. Nardie Papjes met Foppe van Autofarm, v. Hinne 427, 63,00%

 

Lees meer...

door Yvonne

Programma /Startlijsten

PROGRAMMA OVERZICHT 2015

Wat gaat valt er zaterdag 19 september allemaal te beleven en waar zie het hier.

 

Lees meer...

door Yvonne

De Grasdijk KFPS Kampioenschap Dressuur

Zaterdag 19 september

 

De allerbeste Friese dressuurpaarden komen zaterdag 19 september aan de start in Kootwijk. De selectiewedstrijden georganiseerd door de fokverenigingen zijn deze zomer in het hele land gehouden. Een week na de Centrale Keuring kunnen we alweer genieten van onze Friezen maar dan in de dressuursport. Hier zullen de KFPS kampioenstitels worden verdeeld in de klasse B tot en met ZZ-Licht.

 

Het wordt een fantastische dag voor de liefhebbers met passie voor het Friese paard in de dressuur. Voor de fokkers is het altijd interessant om te weten welke stamboekhengsten in de sport goed presteren. In Kootwijk zullen

Lees meer...

door Yvonne

Wat valt er te winnen?

Prijzen 2015

Geselecteerd zijn voor het prestigieuze De Grasdijk KFPS Kampioenschap Dressuur op 9 september in Kootwijk is al een hele grote eer. Maar er is meer behalve een KFPS-titel en een lint. Voor de deelnemers zijn er mooie prijzen te winnen dankzij vele sponsoren. Hieronder even een mooi overzicht van alle prijzen en de sponsoren die deze prijzen beschikbaar stellen.

Overzicht prijzen De Grasdijk KFPS Kampioenschap Dressuur 2015

Lees meer...

door Yvonne

Opgave Subtop dressuur

Oproep aan deelnemers aan de Suptop wedstrijd voor Friese paarden in Kootwijk.

Wedstrijd wordt gehouden tijdens De Grasdijk KFPS Kampioenschap Dressuur.

 

Lees meer...

door Yvonne

Start Selectie wedstrijden De Grasdijk KFPS Kampioenschap Dressuur.

Fokvereniging Het Friese Paard in Noord- en Zuid Holland heeft de primeur en gaat van start met de eerste selectiewedstrijd van nieuwe hoofdsponsor De Grasdijk op 9 mei in Hoofddorp...

Lees meer...

door Denise

Fryso zadel en lessen voor KFPS kampioene Chaline Hensen.

In 2014 ging de Brabantse Chaline Hensen in  Kootwijk er met alle grote prijzen vandoor...

Lees meer...

door Denise

DE GRASDIJK nieuwe hoofdsponsor

DE GRASDIJK is de nieuwe hoofdsponsor van het KFPS KAMPIOENSCHAP DRESSUUR!

Lees meer...